Fotelturista

Online kirándulások

Fotelturista

Kinyitjuk a világot azoknak, akik a gép mögül akarják felfedezni azt.

Facebook

Séta a legszegényebb magyar faluban

2013.04.29. - InformatívTeknős Szólj hozzá!

Miután megnéztük a Jáki templomot és a legkisebb települést is, itt az ideje, hogy bepillantsunk a legszegényebb falu életébe. Csenyéte község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Encstől 20, Miskolctól közúton 57 kilométerre északra fekszik. A Wikipedia szócikke szerint a 2001-es népszámláláson a település lakossága 396 fő volt, 94%-a cigány, a 6%-a magyar nemzetiségűnek vallotta magát.

Tegyetek egy rövid sétát a településen, nézzétek meg hogyan élnek. Ráadásnak itt egy riport is az ország legszegényebb családjáról. Az 59 éves Balogh Zoltán a település végében negyvenezer forintból épített házat magának, két lányának és 17 éves feleségének, Gizikének. Havonta összesen húszezer forintból élnek. 


Nagyobb térképre váltás

Címkék: Csenyéte legszegényebb település

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelturista.blog.hu/api/trackback/id/tr175252494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása