Fotelturista

Online kirándulások

Járd körül a Jáki templomot

2013.04.26. - InformatívTeknős 2 komment

Lesotho után használjuk ki azt, hogy itthon is szinte bármit megmutathatunk nektek, amit bátran körbe is tudtok járni. Mai célpontunk Ják, azon belül is a Jáki templom. Az 1220-ban alapított és 1256-ban felszentelt templom a magyarországi román építészeti stílus meghatározó alkotása. Izgalmas történelme során tűz, vihar és az oszmán hadsereg is megrongálta, többször helyre kellett állítani. Az utolsó nagy átépítés 1896 és 1904 közt zajlott, Schulek Frigyes tervei alapján.

Mit érdemes megnézni? Egyrészt fogjátok magatokat és tegyetek egy sétát a templomot övező utcákban és a főbejáratnál ki ne hagyjátok a Google által feltöltött képeket. A Szombathelytől 10 km-re lévő templom Jáki-Sorok-patak völgyében fekvő falu központjában helyezkedik el. Leghíresebb része a befelé mélyülő, többszörösen tagolt főbejárat, melyet normann motívumok díszítenek, fölötte a timpanonban Jézus látható angyalokkal és apostolokkal. Rengeteg részlet a templomról itt!

Nézd meg a Jáki templom környékét a Hyperlapse segítségével >>>



A Fotelturista gyűjti a Street View legjobb képeit a világból. Ha néznél pár vicces fotót, vagy találtál valamit, kattints ide és lájkold az oldalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelturista.blog.hu/api/trackback/id/tr615247634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása